August 15, 2017 | In: Uncategorized

Konstnärer behöver inspiration

Är det en last att vara konstnär?

Egentligen skulle många säkert fråga sig om det är en last att vara konstnär. Här kommer ju de flesta av alla dessa inte att tjäna ihop till sitt levebröd på sin konst. Många som idag är erkända och efterfrågade på marknaden, har även nått den punkten efter sin död. Ja, man kan säga att det är en belastning att vara konstnär, men inte riktigt en last. Som konstnär kan jag själv utveckla meningen av det. En konstnär har oftast inget beroende av att skapa, utan detta är något som sker automatiskt när inspirationen infinner sig. Dock kan inspiration och beroende ligga mycket nära varandra. Det till och med vara så att de är goda vänner.

Så får jag min inspiration

I mitt fall är det precis som att inspirationen går hand i hand med mitt beroende. Jag är sedan tonåren beroende av snus, vilket gjort att jag inte känner mig hel om jag inte får mitt snus. Detta har kommit till en nivå att jag köper mängder av snussatser och inte kan skapa utan att ha mitt godis i närheten. Utan detta får jag ingen inspiration, känner mig trött och är helt enkelt inte samma människa. Jag antar att olika konstnärer har olika laster eller hungrar efter något som ger dem den inspiration som krävs. Det handla om något så enkelt som att bara kunna skapa utomhus, eller att vara den som inte får inspiration på en tom mage, eller ha en speciell person som fungerar som ens musa.

Kan magen bli full när du är konstnär?

Jag har alltid mina snussatser i närheten, men för andra kan det vara värre. För att återkomma till att det är väldigt svårt att leva på sin konst under livets gång, så kommer naturligtvis detta vara något synonymt med många konstnärer. I det fallet kan lasten att inte kunna skapa på tom mage vara större än den jag lider av. Hur som helst har jag löst det med att inrikta min konst på speciella teman som berör, samtidigt som jag har ett annat arbete vid sidan om. Uppenbarligen leder detta till att jag inte kan kalla mig konstnär till 100 procent, men jag får ändå det jag behöver när jag behöver det i form av kombinationen snus och mitt skapande. Helt enkelt en avkopplande stund som jag verkligen behöver för att göra livet komplett.