January 22, 2017 | In: Uncategorized

Betting och hur man vänder svaghet till fördel

De flesta ser väl vid det här laget betting som en syssla där slumpen helt och hållet avgör. Där man som enskild inte har mycket mer kontroll än att trycka på knappen tills något bra händer. Och där man blir utnyttjad av de stora ondskefulla spelbolagen. Men det kan jag inte påstå stämmer.

Enligt Dr Luke Clark, en internationellt erkänd expert på psykologin kring spelande, som numera forskar på University of British Columbia (UBC) finns det särskilda mekanismer i hjärnan som aktiveras när man spelar. Om man lär sig att identifiera dessa kan man även märka när det är dags att avsluta eller dags att spela mer. Ett bra sätt att öva upp de saker jag kommer att nämna är att använda bonuskoder för att spela gratis. Så som med Betsers gratissnurr.

I sin forskning har han framhållit två faktorer som är särskilt viktiga när det kommer till spelande – effekten av att nästan vinna och den personliga kontrollen. Effekten av att nästan vinna är känslan av att man egentligen skulle ha vunnit. När det gäller spel där slumpen är avgörande, så som enarmade banditen, indikerar denna känsla att man inte bör fortsätta spela. När det däremot gäller strategiska spel, så som poker, kan denna känsla visa att man faktiskt höll på att vinna och att man i nästa omgång kan anpassa sin strategi. Känslan av personlig kontroll fungerar på motsatt sätt. Om man känner att man har personlig kontroll så är det antagligen dags att sluta spela. Detta beror på att de enda spel som man upplever kontroll i är spelen där slumpen är avgörande. Så som enarmade banditen. I spel som poker har man aldrig personlig kontroll.

Övar man på att identifiera dessa två känslor så kan de användas till stor fördel i sitt eget spelande. De visar även när man faktiskt har chansen att bli mer strategisk, och när man endast är utlämnad till slumpen. Detta är förmodligen en av de viktigaste sakerna när det kommer till att spela framgångsrikt. Ingen spelare har någonsin blivit långlivad av att lägga sitt hopp hos slumpen. Slumpen är den största fiende man har, för den ger bara en falsk känsla av kontroll och bryr sig inte om huruvida du förlorar.